Απάντηση στις 16 μεγαλύτερες αριστερίστικες ιδεοληψίες!

1)Το Δημόσιο στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα,έτσι κινείται η οικονομία και έρχεται η ανάπτυξη!Οι δημόσιοι υπάλληλοι αγοράζουν και κάνουν τζίρο στις ιδιωτικές επιχειρήσεις!

Απάντηση:.Οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται με τα λεφτά των φορολογούμενων,αυτοί στη συνέχεια κάνουν μεγαλύτερους τζίρους και πληρώνουν μεγαλύτερους φόρους λόγω αύξησης της κατανάλωσης.Έτσι αυξάνονται τα κρατικά έσοδα και πλέον μπορούν να τροφοδοτήσουν με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική αυτόν τον κύκλο.Αυτό είναι ο ορισμός του φαύλου κύκλου.Ο φαύλος κύκλος είναι καταδικασμένος κάποια στιγμή να καταρρεύσει λόγω φθοράς.

2)Χώρες όπως η Σουηδία με ένα μεγάλο δημόσιο απολαμβάνουν οικονομική ανάπτυξη,ευημερία και υψηλούς μισθούς.Άρα γιατι εμείς να μην έχουμε;

Απάντηση:Στην πραγματικότητα αυτό είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία.Η Σουηδία δεν στηρίχθηκε στο δημόσιο για να έχει ανάπτυξη,αλλά στην παραγωγικότητα,στην καινοτομία,στην εξωστρέφεια,δημιουργώντας μια ευέλικτη οικονομία.Είναι σαν να λέει κάποιος  ότι επειδή οι πλούσιοι έχουν ferrari,θα είναι και αυτός πλούσιος αν πάρει μία.Μόνο που μετά δε θα του έχουν μείνει λεφτά ούτε για βενζίνη.Στην περίπτωση της Σουηδίας το μεγάλο δημόσιο αποτελεί μια πολυτέλεια την οποία μπορεί να συντηρήσει.

3)Η αύξηση των κρατικών δαπανών φέρνει αύξηση του ΑΕΠ ,το λέει και ο μαθηματικός τύπος GDP = C + I + G + NX ,όπου G=δημόσιες δαπάνες

Απάντηση:Σε απόλυτους αριθμούς και τοπικά χρονικά, κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχύει.Όμως αυτό πρέπει να το δούμε με έναν πιο ολιστικό τρόπο και όχι γραμμικά.Π.χ. το λειτουργικό κόστος μιας δημόσιας υπηρεσίας εντάσσεται στις δημόσιες δαπάνες.Το θέμα που πρέπει να μας απασχολεί είναι αν η εν λόγω δημόσια υπηρεσία προσδίδει κάτι στην κοινωνία για την οποία να αξίζει αυτό το λειτουργικό κόστος.Διαφορετικά μιλάμε για σπατάλη ή οποία σε δεύτερο χρόνο θα επηρεάσει αρνητικά το ΑΕΠ αν και τοπικά φάνηκε να το αυξάνει.Έτσι μπαίνουμε σιγά σιγά στην έννοια της αποτελεσματικότητας και της παραγωγικότητας.Αυτό είναι που πρέπει να μας απασχολεί.

Τα πάντα μεταφράζονται οικονομικά.Η αγορά ενός υποβρυχίου είναι και αυτή μια δημόσια δαπάνη.Ακόμα και μια τέτοια δημόσια δαπάνη αν έχει γίνει στα πλαίσια ενός σωστού σχεδιασμού και εξυπηρετεί πραγματικές αμυντικές ανάγκες, σε βάθος χρόνου μπορεί να αποδώσει οικονομικά οφέλη.Η αύξηση της αμυντικής ισχύς μπορεί να αποτρέψει το οικονομικό κόστος από έναν πόλεμο που δε θα γίνει ποτέ.

4)Οι ρυθμίσεις του κράτους στην αγορά εργασίας προστατεύουν τους εργαζόμενους.Αν καταργηθεί ο κατώτατος μισθός τα αφεντικά θα μας δίνουν μισθούς των 100 ευρώ.

Απάντηση:Μάντεψε τι κοινό έχουν χώρες όπως η Σουηδία,Νορβηγία,Φινλανδία,Δανία,,Αυστρία,Ελβετία!Δεν έχουν κανένα όριο κατώτατου μισθό παρόλα αυτά, οι μισθοί των εργαζομένων τους είναι από τους υψηλότερους στον κόσμο!

Όλες οι έρευνες δείχνουν πως οι μισθοί σε μία χώρα μεγαλώνουν όταν αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα και η παραγωγικότητα!Στην πραγματικότητα η ελεύθερη αγορά καθορίζει τους μισθούς και όχι το εργατικό δίκαιο και οι κρατικές παρεμβάσεις.Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα έπεσε όχι γιατί το αποφάσισαν οι προδότες πολιτικοί,αλλά γιατί το αποφάσισε η ίδια η αγορά.

Τι θα συνέβαινε αν καταργούσαμε τα τεχνητά όρια στον κατώτατο μισθό και αφήναμε την ελεύθερη αγορά να αναλάβει δράση ;

Είναι πολύ απλό.Οι επιχειρήσεις θα προσλαμβάνανε με πολύ μεγαλύτερη ευκολία ανέργους οι οποίοι έχουν μεγάλη ανάγκη ακόμα και για έναν μικρό μισθό..Αυτό θα καθιστούσε τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, πιο ανταγωνιστικές και ευέλικτες καθώς θα μείωνε το λειτουργικό τους κόστος.Νέες επιχειρήσεις θα ξεκινούσαν και οι ήδη υπάρχοντες θα διέθεταν περισσότερα κεφάλαια για επέκταση των δραστηριοτήτων τους.Αύξηση των επενδύσεων στην έρευνα και καινοτομία.Αυτά θα πυροδοτούσαν ανάγκες για επιπλέον προσλήψεις ανέργων.Από αυτό το σημείο και μετά οι μισθοί θα έπαιρναν ανοδική πορεία.

5)Το κράτος οφείλει να μας βρίσκει δουλειά.Έτσι απλά γιατί υπάρχουμε!

Απάντηση:Το κράτος δεν είναι ο μπαμπάς μας.Το κράτος είμαστε εμείς.Ένας φιλελεύθερος πολίτης πρέπει πάντα πρώτα να σκέφτεται τι μπορεί αυτός να προσφέρει στους άλλους και μετά τι θα πάρει.Αν είχαμε όλοι αυτήν τη λογική,τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Η κλασική αριστερίστικη αντίληψη του κράτους «μπαμπά» και πολίτη «κακομαθημένου παιδιού» που υπάρχει ακόμα και σήμερα στην κοινωνία,μας οδήγησε να φτιάξουμε έναν δημόσιο τομέα με μοναδικό κριτήριο το βόλεμα,την κομματική εξάρτηση και την τεχνητή εξάλειψη της ανεργίας

6)Το ευρώ ευθύνεται για την οικονομική κρίση αν πάμε στη δραχμή θα είναι καλύτερα.

Απάντηση:Όποιο νόμισμα και να είχαμε με τέτοια οικονομία, η χρεωκοπία ήταν αναπόφευκτη.Η επιστροφή στη δραχμή θα έχει δραματικές συνέπειες στην οικονομία.Θα αυξηθεί το κόστος δανεισμού,ο πληθωρισμός θα ανέβει στα ύψη,η νέα δραχμή θα γίνει έρμαιο σε κερδοσκοπικά συμφέροντα,μείωση ροών και συναλλαγών.Η δραχμή θα μας μετατρέψει στη Βενεζουέλα της Ευρώπης.

7)Να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή ένωση για να βρούμε πάλι την εθνική μας ανεξαρτησία.

Απάντηση:Στην πραγματικότητα εντός Ε.Ε. έχουμε μεγαλύτερη εθνική ανεξαρτησία.Ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.Όλα τα κράτη αλληλεπιδρούν με όλα.Αν βγούμε από την Ε.Ε. οι πιέσεις που θα δεχτούμε από άλλα γεωστρατηγικά συστήματα θα είναι τόσο έντονες που η υποτιθέμενη ανεξαρτησία θα είναι απλώς μια ψευδαίσθηση!

Το Κόσοβο «ανεξαρτητοποιήθηκε» από τη Σερβία,μόνο που τώρα είναι προτεκτοράτο διεθνών κυκλωμάτων εγκλήματος.

8)Υπάρχει μεγάλη οικονομική ανισότητα μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

Απάντηση:Σήμερα η οικονομική ανισότητα που υπάρχει μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας είναι η μικρότερη από την δημιουργία του ελληνικού κράτους και η Ελλάδα είναι στην Ε.Ε. μόνο από το 1981…

9)Η Ε.Ε. καταδυναστεύει τους λαούς της,είναι απολυταρχικό καθεστώς.

Απάντηση:Θα λέγαμε ότι μάλλον είναι ότι πιο δημοκρατικό έχουμε δει μέχρι σήμερα στην ιστορία της ανθρωπότητας.Και για αυτό πρέπει να το προστατέψουμε.Δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο δημιουργίας των Η.Π.Α η της ολοκληρωτικής Σοβιετικής Ένωσης.Δημιουργείται αργά και σταθερά μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες σεβόμενη τις ιδιαιτερότητες των κρατών-μελών της!

10)Ο καπιταλισμός έχει κάνει κακό στον κόσμο

Απάντηση:Μια ματιά στον κόσμο τα τελευταία 150 χρόνια θα σε πείσει για το αντίθετο.Μείωση ανισοτήτων,ακραίας φτώχειας διεθνώς,ανάπτυξη και πολλά ακόμη.

11)Η εξέλιξη και η τεχνολογία είναι επικίνδυνες καταστάσεις.Καταστρέφουν τις θέσεις εργασίας.Όχι στον τεχνοφασισμό.

Απάντηση: Η εξέλιξη και η τεχνολογία πάντα αναιρούν θέσεις εργασίας και δημιουργούν νέες.Σκεφτείτε να κάναμε ακόμα όλες τις δουλειές χειρωνακτικά.Θα αναλώναμε όλο τον χρόνο μας να ασχολούμαστε με τις βιολογικές μας ανάγκες και δε θα υπήρχε καθόλου χρόνος για πνευματική καλλιέργεια.Ακριβώς όπως κάνουν τα ζώα.

12)Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και το πλαστικό χρήμα είναι ένα μέτρο ελέγχου των ανθρώπων

Απάντηση:Στην πραγματικότητα είναι ένα μέτρο ελέγχου της φοροδιαφυγής,της παραοικονομίας και των εγκληματικών οργανώσεων.Αν ανήκεις σε αυτές τις κατηγορίες καλά κάνεις και φοβάσαι.

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα μειώσουν δραματικά το κόστος λειτουργίας επιχειρήσεων,δημόσιων οργανισμών,τραπεζών κ.α.Θα εξαλειφθεί το κόστος έκδοσης χαρτονομισμάτων.Όλα αυτά τα κόστη σήμερα τα επωμίζεται όλη η κοινωνία

13)Οι θέσεις εργασίας είναι το παν

Απάντηση:Όποιος ασχολείται μόνο με τις θέσεις εργασίας μπορεί να τις έχει στην αρχή, αλλά στο τέλος τις χάνει και αυτές.Όποιος ασχολείται μόνο με την ανάπτυξη, στο τέλος έχει θέσεις εργασίας.

14)Τα σύνορα χωρίζουν τους ανθρώπους και ευθύνονται για τους πολέμους.Δεν πρέπει να υπάρχουν έθνη.Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι.

Απάντηση:Τα σύνορα είναι απλώς διπλά όρια.Δηλώνουν ότι εκεί που σταματάει η ελευθερία μου,ξεκινάει η ελευθερία του άλλου.Αναπόφευκτα μετά από κάποιους αιώνες τα έθνη θα πάψουν να υπάρχουν όπως τα γνωρίζουμε σήμερα.Ακόμα και τότε όμως θα υπάρχουν διαφορετικά πλαίσια που θα συνθέτουν την ποικιλία στην ανθρωπότητα.Δε θα γίνουμε ποτέ όλοι οι ίδιοι με την έννοια της κομμουνιστικής ομογενοποίησης.Μπορούμε όμως να είμαστε όλοι διαφορετικοί και όλοι ίσοι.

Να θυμίσουμε μόνο ότι πριν αναπτυχθούν τα έθνη,όπως τα γνωρίζουμε σήμερα,βρισκόμασταν πιο κοντά στην έννοια της μάζας του λαού.

15)Η Νέα Δημοκρατία και το Πασόκ που κυβερνούσαν τόσα χρόνια ευθύνονται για τα χάλια μας

Απάντηση:Ευθύνεται συνολικά το πολιτικό σύστημα.Η αριστερά τι έκανε όλα αυτά χρόνια;Μήπως αποτελούσε την αιχμή του δόρατος του μεταπολιτευτικού συστήματος.Και τώρα με την τελευταία διακυβέρνηση της αιχμής του δόρατος θα κλείσει και ο φαύλος κύκλος της μεταπολίτευσης

16)Ο Σύριζα δεν είναι αριστερό κόμμα

Απάντηση:Σε αυτό συμφωνούμε πλήρως αδέρφιαΗ έννοια της αριστεράς και δεξιάς στην πολιτική δεν είναι κάτι σταθερό.Μεταβάλλονται διαχρονικά.Στον ψυχρό πόλεμο αριστερός ήταν ο κομμουνιστής και δεξιός ο καπιταλιστής.Σήμερα διεθνώς αυτές οι 2 έννοιες βρίσκονται σε φάση μετατόπισης,Ο κομμουνισμός έχει καταρρεύσει σχεδόν παντού και η σοσιαλδημοκρατία υιοθετεί σε πλήρη έκταση τις φιλελεύθερες απόψεις.Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια ένδειξη της νίκης των φιλελεύθερων ιδεών.Ένας σύγχρονος αριστερός σήμερα είναι φιλελευθερος.

Ο Σύριζα όντως δεν είναι αριστερό κόμμα,αν και έχει κάνει κάποια μικρά βήματα, γιατί ακόμα επιμένει στην κομμουνιστοκεντρική θεώρηση των πραγμάτων.Ακόμα δεν έχει περάσει καν από το στάδιο καταδίκης του κομμουνισμού!

 

 

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *